Informatie over afgelaste wedstrijden of trainingen communiceren wij als volgt (een combinatie van verschillende kanalen is mogelijk):

  • Een persoonlijke e-mail
  • Een sms-berichtje
  • Een nieuwsbericht op de homepage van deze site
  • Een postje op onze Facebookpagina (www.facebook.com/fcvdenderjeugd)

Je kan uiteraard ook zelf op de hoogte blijven via:

Vanaf januari 2017 zal men in het jeugdvoetbal niet meer overgaan tot algemene afgelastingen. De ploegen zullen zelf kunnen beslissen en dat via E-Kickoff (het "internet-systeem" waarlangs ook nu reeds de contacten met de Voetbalbond verlopen) laten weten. Afgelastingen over de hele provincie zullen enkel nog bij zeer uitzonderlijke omstandigheden worden afgekondigd.

Ten vroegste 48 uur voor de wedstrijd en ten laatste 3 uuur voor de aftrap zullen via E-Kickoff zowel de bezoekers als de scheidsrechter van dienst op de hoogte gebracht worden. Indien dit niet gebeurde, kan de ref uiteraard nog altijd ter plaatse oordelen dat het terrein onbespeelbaar is. Gezien het om afzonderlijke afgelastingen gaat, kunnen de ploegen onderling overeen komen om de wedstrijd op een later tijdstip in te halen.
Op die manier wil men meer wedstrijden laten doorgaan. Het nieuwe systeem geldt enkel voor reserven- en jeugdwedstrijden, voor de eerste elftallen blijft de situatie ongewijzigd. Klik hier voor de nieuwe reglementering. De infographic vind je hier. Voor algemene afgelastingen kan je steeds een kijkje nemen op de site van de voetbalbond.