Voetbal en studies, hand in hand...

Bij de FCVD EH Jeugdacademie beseffen wij dat voor sommige spelers studeren en voetballen op dit niveau niet altijd even makkelijk te combineren valt. De Jeugdacademie neemt dan ook het engagement aan om een studiebegeleidingstool ter beschikking te stellen voor zijn jeugdspelers.

Hoe combineer ik sport en studie optimaal ?

Een zeer goede communicatie tussen speler, ouder, studiebegeleider en school is noodzakelijk. Op die manier vormen we een team en kunnen we samen duidelijke doelen nastreven zoals:

  • behalen van een diploma secundair onderwijs;
  • voorkomen van vroegtijdige schoolverlaters;
  • ontwikkelen van de speler in zijn totaliteit.

Studieproblemen zijn vaak het resultaat van uitstelgedrag of ontbreken van structuur en zelfdiscipline. 

Timemanagement en studieplanning zijn belangrijke pijlers. Het moeilijkste is deze pijlers tot uitvoering te brengen.

In een eerste fase wordt een mogelijkheid tot begeleiding voorzien voor de categorieën U15 tem U19. In een tweede fase wordt deze begeleiding mogelijks uitgebreid met de lichtingen U13 & U14.

Praktisch voorzien wij een mogelijke begeleiding elke dinsdag- en donderdagavond tussen 18.15 en 19.15 uur en dit na voorafgaande inschrijving.

Wij wensen te benadrukken dat het gaat om studiebegeleiding en niet om het geven van bijlessen. Het hoofddoel is om de speler beter/anders te leren plannen, organiseren en aangepaste studiemethodes te gebruiken. Indien nodig gebeurt dit in samenspraak met de desbetreffende school en trainer.

We wensen ook te benadrukken dat bij inschrijving de nodige motivatie en inzet van de betrokken speler wordt verwacht.

Geïnteresseerde spelers kunnen zich inschrijven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met vermelding van naam + leeftijdscategorie.